Zonnecosmetica

Waarom zou je een speciale

zonnebankcrème gebruiken?

Sneller, dieper en langer bruin!

Zonderzonnebankcrèmeverliezen we 30 – 40% van het UV-licht dat nodig is om een kleur aan de huid te geven, omdat deze niet kan doordringen in een droge huid.
Een droge huid reflecteert het zonlicht.
Een zonnebankcrème zorgt ervoor dat de huid tijdens het zonnen goed gehydrateerd blijft. 
Hierdoor word je sneller bruin,dieper bruin en blijf je langer bruin.
Bruiningsversnellers in onze crèmes zorgen er niet voor dat je sneller verbrand...maar dat je sneller pigment aanmaakt en dus ook sneller bruin wordt.
Haal meer uit je zonsessie en gebruik een van onze speciaal voor de zonnebank ontwikkelde crèmes van Devoted Creations!

Bronzers


Bronzers werken op de opperhuid, de bovenste dode huidlaag waar ze een verbinding aangaan met de eiwitten van de huid en geven zo een extra bruining van buitenaf.
Belangrijk is om 4 uur te wachten met douchen na het zonnen, omdat bronzers deze tijd nodig hebben om een optimale bruining te veroorzaken. Soms geeft uw huid na het douchen alsnog bruin af op uw handdoek.
Dit is niet de totale bronzer welke van uw huid wordt verwijderd, deze doet zijn werk in de opperhuid.
Dit is het residu van de cosmetische bronzer dat niet door de huid wordt opgenomen. Wanneer u zont met een product zonder bronzers, mag u meteen douchen, u kunt de bruine kleur van de zon/zonnebank er niet afwassen ;)


Er zijn drie soorten bronzers:

DHA BRONZER 

(Dihydroxyacetone)


De sterkste, snelst werkende bronzer, die zorgt voor een verlenging van de kleur van gemiddeld 2 tot 7 dagen.
Een DHA bronzer is transparant van kleur. Het kan dus zomaar zijn dat een spierwit product toch heel sterk is aan bronzers. De DHA bronzer wordt altijd gekoppeld aan een natuurlijke bronzer.

Natuurlijke Bronzer


De natuurlijke bronzer wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten als kokos, noten, bessen etc. Samen zorgen de DHA bronzer en natuurlijke bronzer voor een mooie, diepe goudbruine teint. Een natuurlijke bronzer is een langzame bronzer.
Cosmetische Bronzer


De cosmetische bronzer geeft de crème zijn bruine kleur, hoe meer cosmetische bronzer, hoe bruiner de crème zal zijn. U kunt deze zien als een soort foundation.
De cosmetische bronzer geeft uw huid meteen een mooie, bruine kleur, waardoor u het “wow”- gevoel onmiddellijk zult ervaren. U heeft meteen de mooie, bruine kleur, die u normaliter na 4 uur zal bereiken wanneer de bronzers hun werk hebben gedaan. Tijdens het douchen wast u de cosmetische bronzer er geleidelijk weer af.

Zon niet met deze producten!


Let op het is onder onze zonnebanken niet toegestaan om gebruik te maken van de volgende producten: Biodermal, Nifri, alle producten van Byrokko, Haarlemmerbruin,Zonnebankbruin, alle olie producten van Australian gold, Nivea, eigen merk van de etos, kruidvat etc.

Geen enkel ander olie product!

In al deze producten zitten minerale oliën!

Deze minerale oliën tasten de acryl platen van onze zonnebanken aan, door het gebruik van deze producten ontstaan er scheurtjes in onze acryl platen met het uiteindelijke gevolg dat de plaat zal gaan breken. (moet je nagaan als het al voor beschadigingen op acryl zorgt wat deze oliën dan ook met je huid kan doen)

Gebruik geen SPF!


Voor de zonnebank is het van belang dat u geen SPF (beschermingsfactor) smeert: deze zonnecosmetica is alleen voor gebruik onder de buitenzon. De SPF houdt de UV-straling tegen die u nodig heeft om een bruine kleur te krijgen. Met SPF-zonnecosmetica verbrandt u niet, maar wordt u onder de zonnebank ook niet bruin. Het UV-licht wordt gedoseerd door het aantal minuten aan te passen.

Wel raden we aan een SPF te gebruiken op bijvoorbeeld wenkbrauwen met permanent make-up om verkleuring tegen te gaan. Hier kun je ook onze Lippenbalm met factor voor gebruiken!
Voor grote tattoo's hebben wij producten met speciale Tattoo-fading protector!