FAQ

VANAF WELKE LEEFTIJD MAG IK ONDER DE ZONNEBANK?


18 jaar is de minimale leeftijd om gebruik te kunnen maken van zonneapparatuur in een professionele zonnestudio. Tot het 18e levensjaar is de huid nog in ontwikkeling en kan verbranding door de zonnebank en buitenzon schade op lange termijn veroorzaken.

Wij zijn aangesloten bij de Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ), zij bepalen de kwaliteit en veiligheid van het zonnen onder de zonnebank. (Veilig zonnen)

Als ik online reserveer moet ik dan ook via ideal betalen?

Nee, als je online een reservering maakt dan betaal je gewoon bij ons in de Zonnestudio en niet online!


IK BEN ZWANGER. MAG IK DAN GEBRUIK MAKEN VAN DE ZONNEBANK?

Ja dat mag. De ultraviolette stralen dringen door tot de eerste huidlaag (opperhuid) waardoor de foetus geen enkel risico loopt hiermee in aanraking te komen. Zorg dat u het niet te warm krijgt, dit kan onprettig zijn voor uzelf en uw foetus. U mag altijd een grote handdoek vragen om uw buik af te schermen.

Wel heeft u door een verandering in de hormoonhuishouding kans op versterking van de huidpigmentatie. Sommige vrouwen ontwikkelen daardoor onregelmatige pigmentvlekken in het gezicht, ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Het is advies is om de gezichtsbruiner tijdens de zwangerschap uit te zetten.

WAAR KAN IK PARKEREN?


Tegenover onze Zonnestudio ligt parkeerterrein de oude haven. Dit is betaald parkeren tot 18:00 uur, op donderdag avond is het koopavond dan is het betaald parkeren tot 21:00 uur! Op zondag kan je de hele dag gratis parkeren.

Mocht dit parkeerterein vol zijn dan ligt er op 5 minuten loopafstand nog een parkeerterrein namelijk de

Poort van Santwyck, ook dit parkeerterrein is betaald parkeren.

HOE VAAK MAG IK ONDER DE ZONNEBANK?


Als je pigment op wilt bouwen kan je twee tot driemaal per week komen zonnen tot dat je de gewenste huidskleur bereikt. Om je kleur te behouden raden wij aan om eenmaal in de zeven tot tien dagen een zonsessie te ondergaan. Geef uw huid altijd 48 uur de tijd om tot rust te komen voordat u een volgend bezoek brengt aan onze zonnestudio.


Ik heb online een reservering gemaakt maar geen bevestigingsmail gehad is dat erg?

Ja dat kan vervelend zijn, het kan namelijk zo zijn dat je reservering dan niet goed is doorgekomen bij ons en je voor niks naar ons toe bent gekomen.

Let er in iedergeval op dat je het juiste email adres invult anders komt de bevestigingsmail sowieso niet aan.

Mocht je geen mail ontvangen hebben kijk dan even in je spam, zit die daar ook niet in bel ons dan even voor de zekerheid om te kijken of je reservering goed is doorgekomen.

Mag ik mijn eigen cosmeticaproduct meebrengen en gebruiken?

Ja dat mag, Zolang het niet om één van de volgende producten gaat: Biodermal, Nifri, alle producten van Byrokko, Haarlemmerbruin,Zonnebankbruin, olie producten , Nivea, eigen merk van de etos, kruidvat etc.

In al deze producten zitten minerale oliën!

Deze minerale oliën tasten de acryl platen van onze zonnebanken aan. Heb je zelf een product bij je en wil je dat graag gebruiken onder onze zonnebank?

Laat het product even aan onze medewerksers zien die bekijken dan de ingrediëntenlijst zodat ze je kunnen vertellen of je dit product bij ons mag gebruiken.MOET IK ZELF SPULLEN MEENEMEN OM TE ZONNEN?


Nee, je hoeft niets mee te nemen als je bij ons komt zonnen. Er ligt altijd een schoon handdoekje op de zonnebank en een verfrissingsdoekje.

Aan de cosmeticabalie kunt u gratis gebruik maken van een reiniger en watjes om uw make-up voor het zonnen te verwijderen. Ook staat er in de cabine deodorant om u na de zonsessie op te frissen. 

Moet ik reserveren?


Bij Zonnestudio Sun Palace is het mogelijk om online te reserveren. Hoewel het niet verplicht is, is het handig om een reservering te maken. Houd er rekening mee dat er bepaalde voorwaarden gelden wanneer je een reservering maakt. Zo ben je verzekerd van een plekje en kunnen we je optimaal van dienst zijn.

Ik gebruik medicijnen, mag ik wel zonnen?


Nee, je mag met bepaalde medicijnen zoals de meeste antibiotica niet onder de zonnebank. Jouw huid kan extra gevoelig reageren door de medicijnen waardoor je extra kans heeft op verbranding. Lees daarom de bijsluiter goed of vraag advies aan de dokter voordat je onder de zonnebank gaat.Kan ik zonnen met tatoeages en littekens?


Wanneer je een tatoeage hebt laten zetten, vraag dan advies aan de tattoeerder betreft zonlicht.

Waarschijnlijk zal het advies zijn om een aantal weken niet onder de zonnebank te gaan.

Over littekens kan je het beste advies inwinnen bij een dokter of dermatoloog.

Als je permanente make-up hebt laten zetten overleg dan even met de specialist wat de richtlijnen zijn wat betreft de zonnebank, want ook hier krijg je waarschijnlijk het advies om een bepaald periode niet onder de zonnebank te gaan.


Ik heb een witte vlek op mijn stuitje en/of schouders na het zonnen, hoe komt dit?

Deze plekken noemen wij drukplekken. Wanneer je gaat zonnebanken lig je met jouw volle gewicht op deze plekken. Er vindt dan geen doorbloeding plaats waardoor er geen pigmentatie plaatsvindt. Neem daarom om de 5 minuten een andere houding aan en verplaats de drukplekken zodat alles egaal bruin wordt, of draai de laatste 5 minuten even om.